۱۴۰۱/۰۳/۱۷

eBiz's Post

افزایش ۱۰۰ برابری مشمولان تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران:
با توجه به اینکه طی سال‌های اخیر شاهد افزایش شدید قیمت کالا و خدمات بودیم، اتاق اصناف ایران، بازاریان و حتی سازمان امور مالیاتی پیشنهاد افزایش ۱۴۰ برابری سقف ماده ۱۰۰ داده شد، که در نهایت افزایش ۱۰۰ برابری به تصویب شورای سران رسید.
به عبارت دیگر افرادی که طی یک سال تا چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان گردش مالی داشته باشند می‌توانند از تسهیلات موجود در تبصره ماده ۱۰۰ استفاده نمایند.
با توجه به شرایط پیش آماده (افزایش سقف تبصره ماده ۱۰۰) به نظر می‌رسد گروهی که به این تبصره می‌پیوندند بالای دو میلیون مودی باشند.
با عنایت به شرایط سخت کرونایی حاکم بر مشاغل و کسب و کارها در سال ۱۴۰۰ و به منظور تسهیل پرداخت مالیات برای این گروه از مؤدیان مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور با استفاده از ظرفیت قانونی تبصره ماده ۱۰۰ کوشیده است بخش بزرگی از صاحبان مشاغل بتوانند بدون ارائه اظهار نامه و مستندات مربوط به درآمد و هزینه خود، مالیات عملکرد ۱۴۰۰ را به صورت مقطوع بپردازند. در همین ارتباط نکات ذیل مورد تأکید قرار می گیرد.

۱- به منظور افزایش دامنه شمول تبصره ماده ۱۰۰، با تأیید ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مقرر شد سقف درآمد مشمول این تبصره به ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم یعنی ۴۸ میلیارد ریال افزایش یابد. بدین ترتیب، کلیه اصحاب کسب و کار که در سال ۱۴۰۰ فروش آن ها کمتراز این میزان باشد، می توانند از آن بهره مند شوند. لازم به ذکر است سقف تبصره ماده ۱۰۰ در سال گذشته حدود ۱۶ میلیارد ریال بوده است. طبعا مؤدیانی که میزان فروش آن ها بر اساس پایگاه اطلاعات سازمان امور مالیاتی بیش از ۴۸ میلیارد ریال باشد، الزاما می بایست نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنند.

۲- به منظور رعایت اصل عدالت، تعیین مالیات مقطوع برای هر یک از مؤدیان بر اساس اطلاعات مالی ثبت شده از آن ها در سامانه های سازمان تعیین می شود. این اطلاعات شامل مبالغ واریز به دستگاه های پوز متعلق به مؤدیان، اطلاعات خرید و فروش آن ها در گزارش های فصلی معاملات، میزان مالیات پرداختی در سال گذشته و سایر اطلاعات مرتبط می باشد. مؤدیان گرامی با ورود به درگاه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir
و با وارد کردن کد ملی خود می توانند ضمن مشاهده این اطلاعات، از مبلغ مالیات مقطوع خود اطلاع حاصل نموده و نسبت به پرداخت یا تقسیط آن اقدام نمایند.

۳- با توجه به افزایش هزینه های مشاغل و اصحاب کار در ایام کرونا، ضرایب فعالیت کلیه مشاغل که درآمد مشمول مالیات سال ۱۴۰۰ بر اساس آن محاسبه می شود، به میزان ۵۰ درصد کاهش یافته است.

۴- با توجه به شرایط کرونایی سال گذشته، فارغ از اطلاعات درآمدی مؤدیان، مالیات تعیین شده برای عملکرد ۱۴۰۰ برای مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ حداکثر سه برابر مالیاتی پرداختی در سال گذشته می باشد. مع الوصف، مؤدیانی که نسبت به مالیات مقطوع تعیین شده معترض باشند، می توانند به جای استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ نسبت به تکمیل فرم اظهارنامه اقدام نمایند.

۵- به صاحبان مشاغلی همچون بنگاه های املاک، نمایشگاه های اتومبیل، دفاتر اسناد رسمی و حق العمل کاران که مبالغ واریزی به حساب پوزهای آن ها فاقد ماهیت درآمدی است، توصیه می شود به جای استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه اقدام نمایند.

۶- ضمن تشکر از نمایندگان محترم اصناف و بازاریان به ویژه اعضاء محترم هیأت مدیره اتاق اصناف ایران و اتاق اصناف تهران که با شرکت در جلسات مشاوره و همفکری و با تعاملات مشفقانه خود این فضای همدلی و همکاری را خلق کردند، به آگاهی می رساند ادارات امور مالیاتی در سراسر کشور همچون گذشته آماده برگزاری جلسات با نمایندگان محترم اصناف و پاسخگویی به سوالات و ابهامات می باشند.

#مالیات
@modiriran
مشاغل با فروش زیر ۴۸ میلیارد ریال نیاز به ارائه اظهارنامه ندارند

در اطلاعیه سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم آمده است:
با هدف افزایش دامنه شمول تبصره ماده ۱۰۰، با اخذ موافقت مرجع قانونی ذیربط مقرر شد سقف فروش کالا و خدمت مشمول این تبصره به ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم یعنی ۴۸ میلیارد ریال افزایش یابد. بدین ترتیب، کلیه اصحاب کسب و کار که در سال ۱۴۰۰ فروش آن‌ها کمتر از این میزان باشد، می‌توانند از تسهیلات تبصره بهره‌مند شوند.مدیران ایران
By: Alireza Mojahedi via eBiz

هیچ نظری موجود نیست: