۱۳۹۷/۰۷/۱۱

ووکامرس؟ پرستاشاپ؟ یا…

قبل از آنکه وارد این موضوع شود، در یکی از فرومها این پاسخ را به سوال یکی از خوانندگان داده بودم و اینجا باز نشر میکنم شاید کمکی باشد برای تصمیم گیری:
ووکامرس به خوبی از عهده فروشگاههایی با تعداد ۱۰ تا ۲۰ هزار کالا بر میاد. ولی پرستا علیرغم اینکه به نظر من در زمره بهترین فروشگاه سازها است (و من خودم آنرا به ووکامرس ترجیح میدهم) در تعداد کالای بالا بعلت تعدد دیتابیس دچار کندی میشود.
ایراد ووکامرس این است که در ایران شرکتهای حرفه ای آنرا توسعه نمیدهند. هر کسی برای خودش یک افزونه مینویسد. بدون آنکه معماری را رعایت کند و این عدم رعایت باعث میشود بعد از یک به روز رسانی در وردپرس و یا یکی از افزونه ها تداخل پیش بیاید و شما مجبور شوید دو سه ماه صبر کنید که سازنده افزونه آنرا به روز کند و تا آن موقع باید آن قابلیت را خاموش کنید.
در کل دنیا شرکتهایی هستند که توسعه دهنده افزونه وردپرس هستند و حواسشان علاوه بر ارتباط مناسب با بستر زیر ساخت ووکامرس، به یکپارچگی نیز هست لذا کسی دچار چنین آسیبهایی نمیشود. وقتی هم چیزی نال میشود یعنی ارتباطی با سیستم اصلی ندارد و از به روز رسانی عقب میماند.
برای همین واقعا علیرغم آنکه توسعه دهنده های فراوان و ارزانتری برای ووکامرس دم دست داریم، گزینه خیلی خوبی برایمان ممکن است نباشد.
در خصوص سئو ووکامرس به دلیل ساختار وبلاگی وردپرس در مقام نخست قرار دارد ولی این به آن معنا نیست که رقبایش فاصله بسیار زیادی با آن داشته باشند. فاصله ها در حدی نیست که در تصمیم گیری تاثیر گذار باشد.
اگر واقعا کسی فروشش به تعداد بسیار زیادی کالا در تعداد بسیار زیادی سفارش میرسد (صرفا تعداد زیاد کالا مانع محسوب نمیشود) یا باید رفت سراغ مجنتو (که معمولا چون سرور اختصاصی نیاز دارد همه از آن فراری هستند) یا باید از ابتدا کد زد و سیستمی که بتواند بیش از این تعداد کالا را با معماری خاص خودش هندل کند را ایجاد نمود.
به طور کلی کسی که میخواهد فروشگاه اینترنتی بزند یا آماتور است یا حرفه ای. با بودجه یک میلیون و ده میلیون اگر میخواهید فروشگاه اینترنتی بزنید و این اولین تجربه شما است آماتور هستید لازم نیست خیلی نگران همه جزئیات باشید و هر ابزاری جواب شما را میدهد چون قاعدتا چنین فردی آنقدر بودجه تبلیغاتی ندارد (مثلا بودجه تبلیغاتی علی بابا خودمان حدود ۴۰ میلیارد تومان در سال است) که سریع رشد کند و در نتیجه تعداد سفارشاتش به ندرت به بالای ۵۰۰ سفارش در روز خواهد رسید. (مقایسه کنید با ۶۵ هزار سفارش در روز مثلا دیجی کالا). به جای آن به گامهای عملیاتی کسب و کارتان و نحوه سودآور نمودن آن فکر کنید.
پس بهتر است واقع بین باشیم. هر وقت فروشگاه آماتور شما رسید به تعداد سفارش بالا، در آن صورت شما آدم پولداری شده اید و میتوانید به راحتی از عهده هزینه های مجنتو (حتی نسخه حرفه ای آن) و تیم توسعه بر بیایید که همه چیز برای پرواز شما آماده است ویا اینکه اگر دوست داشتید برای طراحی و معماری سیستمی خاص نیازهای خودتان اقدام نمایید.

نوشته ووکامرس؟ پرستاشاپ؟ یا… اولین بار در صفحه اصلی - دکتر سید علیرضا مجاهدی نسب - Dr. Alireza Mojahedi. پدیدار شد.


by علیرضا مجاهدی via صفحه اصلی – دکتر سید علیرضا مجاهدی نسب – Dr. Alireza Mojahedi

هیچ نظری موجود نیست: